Tjänster

Innehållsförteckning

Våra Begravningstjänster i Skövde

Vår uppgift är enkel: vi finns här för att vara en resurs för anhöriga och erbjuder en rad olika tjänster i samband med begravningen. Det praktiska såväl som det juridiska, som kan vara snårig efter att någon gått bort. Hur lite eller mycket ni själva vill vara delaktiga i förberedelserna är helt upp till er.

Kostnadsfri rådgivning för begravningar i Skövde.

Boka personlig och kostnadsfri rådgivning med någon av våra erfarna rådgivare.
Boka gratis rådgivning här

Begravningar

De flesta begravningar i Sverige sker enligt Svenska kyrkans ordning. Hos oss kan du dock få hjälp med begravning oavsett vilken religion den avlidne tillhörde. Borgerliga ceremonier blir allt vanligare, kanske för att man har så mycket större frihet att göra som man vill. Vi hjälper naturligtvis även dig som inte ska ha någon ceremoni just nu.

Val av gravsten

Många har svårt att besluta sig när det gäller att välja gravsten. Det är fullt naturligt, med tanke på att den kommer att stå kvar som ett minnesmonument i flera generationer framåt. Därför samarbetar vi bara med stenhuggare som kan garantera gravstenarnas kvalitet.

Minnesstund

Minnesstunden är en gammal tradition i Sverige, och de flesta samlas en stund efter begravningen för att äta något lätt och ”varva ner” efter ceremonin. Här kan man samtala, och minnas den avlidne under något lättsammare former. Det ger också ett bra tillfälle att prata med släkt och vänner man inte träffar så ofta.

Övriga tjänster

Vi hjälper gärna till även vid val av kista/urna/gravsten, dödsboförvaltning, trycksaker, personligt avsked, musik, blommor, catering, transporter, representant och/eller officiant vid ceremonin och mycket annat – vad du än kan tänkas vilja ha hjälp med.

Kyrkor, kapell och begravningsplatser i Skövde.

I Skövde finns ett flertal kyrkor, de äldsta från 1100-talet. Här finns också ett par kapell och andra lokaler. Nedan hittar du ett urval av dessa.

Kyrkor i Skövde

S:ta Helena kyrka, S:t Lukas kyrka, Våmbs kyrka, Forsby kyrka, Svenstorps kyrka, S:t Johannes kyrka, S:t Matteus kyrka, Norra Kyrketorps kyrka, Hagelbergs kyrka och Sjogerstad kyrka.

Begravningskapell i Skövde

S:ta Birgittas kapell, Suntorps kapell och Däldernas kapell.

Begravningsplatser i Skövde

S:ta Birgittas kyrkogård, S:t Sigfrids kyrkogård, Norra Kyrketorps nya och gamla kyrkogård, Sjogerstads kyrkogård, Häggums kyrkogård, Hagelbergs nya och gamla kyrkogård och Våmbs kyrkogård.

Author photo
Felix
Skribent
Felix är en erfaren journalist och skribent som i många år har arbetat som frilansare. Numera är han ansvarig för innehållet på denna webbplats samt för alla dess artiklar och guider.